Termeni si conditii

1. Dreptul de autor asupra informatiilor publicate pe site
 
2. Produsele si serviciile oferite de site-ul, politica de preturi
 
3. Plata produselor
 
4. Livrarea produselor
 
5. Garantia produselor
 
6. Informatii despre RETURUL produselor cumparate
 
7. Comentariile utilizatorilor pe site-ul www.Hainelamoda.ro
 
8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare
 
9. Abonarea si dezabonarea la newsletter
 
10. Politica de confidentialitate
 
Site-ul www.Hainelamoda.ro, numit in continuare Hainelamoda.ro, este proprietatea ATELIER RALUCA MARTINESCU S.R.L. inregistrata in Bucuresti, Strada Banat Nr. 29, parter, Ap. U1-U1, Sector 1, J40/3342/14.03.2019, CUI: 40781636, Capital social: 500 RON, si va fi numita in continuare HLM.
 
Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. HLM isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita "Termeni si conditii".
 
HLM garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul Hainelamoda.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei HLM fara acordul prealabil scris al acesteia.
 
Dreptul de a crea o legatura web - link - catre Hainelamoda.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru HLM sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.
 
1. Dreptul de autor a HLM asupra informatiilor publicate pe site
Intregul continut al site-ului Hainelamoda.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea HLM si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul HLM a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului Hainelamoda.ro numai in limitele metionate in prezentul document.
 
2. Produsele si serviciile oferite de HLM pe site-ul Hainelamoda.ro, politica de preturi
HLM isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul Hainelamoda.ro sunt noi. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv HLM isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai poate produce.
Preturile nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. 
 
HLM nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia HLM de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat mai jos in acest document.
 
3. Plata produselor
Plata produselor comandate de pe site-ul Hainelamoda.ro.ro se poate efectua la livrarea produselor de catre curier (ramburs) sau in avans. Plata in avans se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata sau prin card bancar; dovada platii trebuie trimisa catre HLM la adresa de e-mail raluca.martinescu@yahoo.com. In cazul platii in avans, livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul HLM. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. HLM isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans.
 
4. Livrarea produselor
Livrarea produselor se face oriunde in tara (Romania), prin intermediul firmelor de curierat rapid Urgent Curier, FanCurier, ACurier (doar in Bucuresti), sau Postei Romane.
 
TERMENUL de LIVRARE al produselor este cuprins intre 24 de ore si 5 zile lucratoare. Pentru a vedea in cat timp ajunge un produs la dvs, solicitati aceasta informatie la adresa de e-mail mai sus mentionata. HLM isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.
 
Costurile de livrare sunt:
 
- 17 lei prin Posta Romana
- 19 lei prin Urgent Curier (in reteaua curierului)
- 19 lei prin FanCurier (in reteaua curierului)
- 14 lei prin ACurier (doar in Bucuresti)
 
In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, el va fi contactat telefonic de catre firma de curierat.
 
Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura constituie contractul de vanzare/cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.
 
HLM isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de HLM care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.
 
Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de HLM fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de HLM de la acest client.
 
5. Garantia produselor
Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente.
 

6. Informatii despre RETURUL produselor cumparate

Clientul NU poate denunta unilateral contractul cu Hainelamoda.ro fara ca motivul sa fie altul decat „defecte de executie”, conform textului Ordonantei Guvernului 130/2000 cu modificarile aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 si OUG 174/2008, republicat in Monitorul Oficial cu numarul 177 din data de 7 martie 2008 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta.

„CAPITOLUL II -  Dreptul de denuntare unilaterala a contractului

Art. 10. - Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:

c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;”

Astfel, produsele cumparate din Hainelamoda.ro.ro NU pot fi returnate decat conform legii. In acest sens clintul trebuie sa trimita o adresa de intentie catre Hainelamoda.ro in vederea stabilirii bilateral, a conditiilor de returnare.

Produsul va fi returnat doar daca este in conditii perfecte, neuzat, ne zgariat etc, in ambalajul original, cu accesoriile aferente. ATENTIE - produsele returnate trebuie reambalate. De ex.: cutiile de pantofi trebuie puse in alte cutii mai mari, astfel incat ambalajul initial sa fie in stare perfecta. In caz contrar, daca produsele nu sunt ambalate corespunzator, ele vor fi reexpediate clientului.

De asemenea, NU se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Produsele trebuie returnate prin curier rapid. NU acceptam retururi prin Posta Romana! coletele NU vor fi ridicate de la Posta Romana. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.

Hainelamoda.ro va inapoia contravaloarea produselor in cel mult 30 de zile de la data primirii returului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.

Din motive de igiena, produsele din categoria lenjerie nu se pot returna.

7. Comentariile utilizatorilor pe site-ul Hainelamoda.ro
Utilizatorii care acceseaza site-ul Hainelamoda.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. HLM isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.
 
HLM nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii HLM si partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.
 
Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.
 
Pentru orice probleme legate de drepturi de proprietate intelectuala se poate trimite email pe adresa raluca.martinescu@yahoo.com
 
8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare
Site-ul Hainelamoda.ro este gazduit de serverele unei terte firme. HLM nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. HLM nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului Hainelamoda.ro. HLM nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul Hainelamoda.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.
 
9. Abonarea si dezabonarea la newsletter
Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului Hainelamoda.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.
 
Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea urmatoare. HLM detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.
 
Abonatii newsletter-ului Hainelamoda.ro pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului Hainelamoda.ro mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, HLM nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.
 
HLM isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca HLM are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.
 
10. Politica de confidentialitate
HLM garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre HLM pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre HLM nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date.
 
HLM se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.
 
Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul Hainelamoda.ro sunt transmise pe cale electronica, HLM nu poate fi facut raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, HLM va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.
 
Informatiile furnizate catre HLM sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului HLM, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. HLM nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.
 
HLM certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):
 
1. Dreptul de a cere HLM sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit;
2. Dreptul de a cere HLM sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
3. Dreptul de a cere HLM sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;
4. Dreptul de a cere HLM sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.
 
HLM nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. HLM nu poate fi facut raspunzator in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de Hainelamoda.ro in scopul precizat in prezentul document.
 
Orice accesare a bazei de date cu informatii personale a utilizatorilor Hainelamoda.ro, inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Fisierele de acces vor face posibila identificarea de catre HLM a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul Hainelamoda.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului Hainelamoda.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.
 
11. Dispozitii finale
Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe Hainelamoda.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.
 
In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului Hainelamoda.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.